У мережі показали маловідомий мінівен ЗАЗ “Таврія”: його мало хто бачив

У мережі з’явились фотографії унікального автомобіля ЗАЗ-1701, який виявився експериментальною моделлю й імовірним аналогом Renault Kangoo та Volkswagen Caddy.

Варто зазначити, що небагато людей знають, що в 90-х роках розроблялась більш ємна версія автомобіля ЗАЗ “Таврія” з просторим салоном та великим багажником. Цей мінівен отримав посилену задню підвіску, що дозволило збільшити його вантажопідйомність.

Розробка ЗАЗ-1701 відбувалась у 1993-1994 роках, використовуючи вантажну версію “Таврії” ЗАЗ-1306, яка відрізнялась наявністю лонжеронної рами ззаду та ресорної задньої підвіски.

Саме на базі ЗАЗ-1306 у НТЦ “ЗАЗ-Автотехніка” був створений пікап “Таврія”, який був обладнаний вантажною платформою ззаду. У випадку з ЗАЗ-1701, замість неї було встановлено пасажирську кабіну з великою площею скління та високим дахом, схожу на Volkswagen Caddy першого покоління. Розробники вважали цей автомобіль тридверним універсалом, хоча в наші дні його можна назвати мінівеном.

Колісна база ЗАЗ “Таврія” була подовжена на 127 мм, що збільшило простір для ніг задніх пасажирів та об’єм багажного відсіку. Завдяки ресорній підвісці, вантажопідйомність ЗАЗ-1701 збільшилась на 100 кг.

Спочатку мінівен ЗАЗ мав стандартну задню стінку, яка була запозичена від “Таврії”, але пізніше її замінили повноцінними дверима багажного відсіку, що полегшило посадку та висадку пасажирів.

ЗАЗ-1701 був багаторазово демонстрований на різних автомобільних виставках, і сімейна модель отримала позитивну оцінку в керівництва підприємства. Однак, виробництво в серії не було запущено, а було випущено лише кілька експериментальних прототипів.

У 90-х роках Запорізький автозавод переживав фінансові труднощі та не мав можливостей розширити свою модельну лінійку. Крім того, існувала ймовірність того, що дорожчий ЗАЗ-1701 не буде популярним серед покупців, подібно до іншої сімейної моделі ЗАЗ-1105 “Дана”, яка була знята з виробництва.

Джерело Фокус
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти