В Україну йде великий світовий автовиробник

Китайська компанія BYD (Build Your Dreams) може організувати в Україні виробництво літій-іонних батарей для електромобілів і електроавтобусів. Відповідні переговори з китайцями зараз веде Володимир Омелян, міністр інфраструктури.

BYD є одним з найбільших виробників електромобілів і електричних автобусів. Щомісяця ця компанія продає приблизно 75 000 електромобілів. У 2017 році її прибуток склав 648 млн. доларів. Всього в ній працюють близько 220 000 чоловік. Тобто BYD можна сміливо вважати одним з найбільших в світі виробником електромобілів.

Якщо BYD прийме рішення про будівництво заводу в Україні з випуску літій-іонних батарей для електричних машин і автобусів, то це дуже позитивним чином позначиться на економіку нашої країни.

Подробиць переговорів Міністерства інфраструктури України з BYD нам поки не відомі. Представники китайської компанії повинні будуть зустрітися з українськими бізнесменами, побувати в нашій країні, щоб краще познайомитися з промисловими можливостями.

Для компанії BYD вигода розміщення виробництва літій-іонних батарей в Україні полягає в тому, що це допоможе їй постачати свої електромобілі в Європу. Якщо, звичайно, європейські автовиробники не будуть цьому заважати.

Нагадаємо, що раніше Володимир Омелян запропонував випускати літій-іонні батареї в Україні американської компанії Tesla. Тобто і з нею теж зараз ведуться відповідні переговори.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти