8 ознак, які вказують на швидку поломку двигуна

Рано чи пізно будь-який двигун нагадує про себе. Від того, наскільки справно і добре він працює, залежить не лише їзда,  але і безпеку водія та пасажирів. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, слід знати ознаки, за якими можна легко розпізнати швидку поломку мотора.

1. Check engine

Найпростіший ознака, яка прямо вказує на те, що з двигуном щось не так. Якщо відповідна підказка загорілася на приладовій панелі, то двигун слід терміново продіагностувати.

2. Несправність системи змащення

Якщо на панелі загорівся відповідний маячок, то причин може бути декілька: несправності в насоса, потрібно замінити фільтр, відбулося надмірне розрідження оливи тощо. У будь-якому випадку – пора перевіряти двигун.

3. Втрата динаміки

Автомобіль став погано розганятися? Це означає що двигун авто вже втратив частину своєї потужності і вам пора до механіка.

4. «Стрибки» обертів

Повільне запалювання, стрибки обертів при запуску двигуна, можуть стати причиною поломки клапанів, головки циліндрів та інших деталей. Різка зміна обертів двигуна також веде до підвищеного зносу двигуна.

5. Дим блакитного відтінку

Дим подібного кольору вказує на те, що в паливну систему двигуна потрапляють якісь сторонні рідини. Це в свою чергу веде до посиленого зносу циліндрів і втулок в двигуні автомобіля. Якщо вчасно не вирішити цю проблему, то будьте готові до чималих витрат на ремонт.

6. Високий розхід оливи

Збільшена витрати оливи вказує на те, що двигун працює зовсім не так, як повинен. Якщо приладова панель почала регулярно повідомляти про необхідність долити оливу, то скоро двигун доведеться ремонтувати.

7. Високий розхід пального

Інша яскрава ознака того, що двигун вже вийшов з ладу – це збільшений розхід пального.

8. Нагар на свічках

Нарешті, стан двигуна досить легко визначити, перевіривши свічі запалювання. Світло-сірий нагар – це норма, а от наліт чорного, червоного, білого кольору – свідчить про несправність двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти