ТОП-10 дешевих седанів в Україні

Коли потрібно купити автомобіль на кожен день, виникає логічне запитання, який кузов краще: хетчбек, універсал або седан. Більшість українців роблять вибір на користь останнього, що вельми просто пояснити – він, як правило, більш місткий.

Але який седан купити, якщо грошей не особливо багато? Щоб допомогти вам відповісти на це питання, CarDiagram вивчила ринок нових автомобілів України і відібрала десять найдешевших варіантів.

Список недорогих седанів вийшов вельми колоритним. До нього увійшли українські, китайські, російські і європейські автомобілі. Втім, вибір китайських машин в Україні останнім часом досить скромний.

У список потрапили виключно нові автомобілі. Ціни вказані на авто в мінімальній комплектації станом на 16.07.2018.

10. Renault Logan (від $ 11 440)

Renault Logan – найпопулярніший седан в Україні. Автомобіль входить в ТОП-10 популярних авто країни.

У найдешевшому виконанні «Логан» комплектується 1,2-літровим двигуном потужністю 75 кінських сил. Середня витрата палива автомобіля становить 6,8 літрів.

9. Citroen C-Elysee (від $ 11 440)

Citroën C-Elysée – не тільки один з найдешевших автомобілів в Україні. Седан також входить в ТОП-10 авто, які можна купити в розстрочку.

C-Elysée був представлений в 2013 році. А в цьому році автомобіль оновили – новинка вже доступна в автосалонах України.

У рейтингу бюджетних машин француз обійшов двох своїх співвітчизників. Так C-Elysée виявився всього на тисячу гривень дешевше, ніж його брат-близнюк Peugeot 301. Також Citroen коштує трохи дешевше, ніж Renault Logan, який входить в ТОП-10 найпопулярніших авто в Україні.

8. Geely Emgrand 7 (від $ 11 440)

Geely Emgrand 7 – китайський седан, який відрізняється хорошою місткістю. Обсяг його багажника – 680 літрів. Це найбільший багажник серед седанів, які потрапили в ТОП-30 найбільш дешевих авто.
За мінімальну ціну дилери пропонують Emgrand 7 з 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 98 кінських сил. Середня витрата автомобіля – 7 літрів бензину на 100 кілометрів.

7. Peugeot 301 (від $ 11 410)

Peugeot 301 – один з найдешевших седанів європейського виробництва. У 2017 році автомобіль зазнав «фейсліфтінг».

З технічної точки зору Peugeot 301 нічим не відрізняється від Citroën C-Elysée. Характеристики цих автомобілів ідентичні. Невелика різниця в ціні пояснюється деякими відмінностями в комплектації.

6. Jac J4 (від $ 11 140)

Jac J4 – один з найдоступніших седанів в Україні.

Автомобіль оснащується 1,5-літровим бензиновим двигуном, який видає 111 кінських сил і 146 Нм крутного моменту. Агрегат може працювати в парі з 5-ступінчастою «механікою», або варіатором CVT.
Одна з головних переваг J4 – хороша місткість. Об’єм багажника китайського седана – 550 літрів.

5. Ravon Gentra (від $ 10 965)

Ravon Gentra збирають в Узбекистані на Uz-Daewoo – спільному підприємстві американської General Motors і узбецької держкомпанії «Узавтосаноат». Автомобіль випускався з 2013 року під назвою Daewoo Gentra. А в 2015 було перейменовано в Ravon Gentra. Проте, в Україні ще можна знайти авто під старим брендом. Хоча у дилерів «Гентри» є вже і під маркою «Равон».

Фактично Gentra – це перелицьована узбецька версія Chevrolet Lacetti. Тому за багатьма характеристиками ці автомобілі дуже схожі. В Україні Daewoo Gentra пропонують з 1,5-літровим бензиновим двигуном. Мотор працює або з 5-ступінчастою механічною коробкою передач, або з 6-ступінчастим “автоматом”.

Багажник, як для седана, не найбільший – всього 405 літрів. Для порівняння, в багажник Renault Logan, один із самих економічних автомобілів в Україні, можна «залити» 510 літрів.

4. Great Wall C30 (від $ 10 070)

Great Wall C30 – компактний китайський седан. Автомобіль випускається з 2011 року.

Під капотом у С30 – 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 97 кінських сил. Також має вельми місткий багажник на 510 літрів.

Однак, як і у більшості інших «китайців», у Great Wall C30 дуже нескромна витрата пального. В середньому машина споживає 7 літрів на 100 кілометрів.

3. Ravon R4 (від $ 9 885)

Ravon R4 – абсолютно новий седан на ринку України. Автомобіль випускають в Узбекистані на спільному підприємстві з американським концерном General Motors.

Ravon R4 розроблений на базі Chevrolet Cobalt (в Україні офіційно не представлений).

Авто пропонується з 1,5-літровим бензиновим двигуном, який працює або з 5-ступінчастою механікою, або 6-ступінчастим автоматом.

2. Lada Granta (від $ 8 775)

«Лада Гранта» поставляється в Україну з перебоями. Після початку російської агресії в Криму і на Донбасі автомобіль практично зник з ринку. Однак в 2018-му поставки седана поновилися.
У мінімальній комплектації автомобіль оснащений 1,6-літровим бензиновим мотором потужністю 87 кінських сил. Середня витрата седана – 7,2 літра пального на 100 кілометрів.

1. ZAZ Sens (від $ 7 265)

ЗАЗ Сенс – найдешевший автомобіль в Україні. Модель являє собою вітчизняний варіант Daewoo Lanos, виробництво яких колись в Запоріжжі запустили корейці.

На «Сенсі» стоять мелітопольський двигун і трансмісія. Звичайно, автомобіль не найнадійніший. Але зате немає проблем із запчастинами. Та й в цілому це непогана альтернатива китайським брендам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти