Названі найкращі електрокари 2018 року

Електричні автомобілі з технічної точки зору стають все кращими. Авторитетне видання Auto Express визначило 10 найбільш перспективних варіантів, які доступні на ринку у 2018 році.

Викопне паливо є кінцевим ресурсом. Вимоги до екологічності двигунів внутрішнього згоряння посилюються з кожним роком. Тому попит на електромобілі (EV) поступово збільшується.

В недалекому минулому по привабливості EV дуже били їх малий запас ходу і тривалий час зарядки. Проте, останні розробки в області технологій батареї та зарядний пунктів кардинально змінюють ставлення до електромобілів.

Найпопулярнішим електрокаром в світі сьогодні є Nissan Leaf. Це перший повністю електричний автомобіль, який надійшов у масове виробництво. Дальність ходу моделі першого покоління становила в кращому випадку 150 км (80 миль). Однак запас ходу Leaf другого покоління, який виходить на ринок в 2018 році, вже можна порівнювати зі звичайним бензиновим автомобілем.

Безумовний комерційний успіх Nissan Leaf підштовхнув до розробки власних електрокарів багатьох автовиробників. Hyundai, Kia, Peugeot, Citroen, Renault, Ford, Volkswagen мають свої електричні моделі. BMW створив власний суббренд «i». Tesla випускає тільки електромобілі. Преміальні бренди, такі як Audi і Jaguar, виробляють власні розкішні EV.

ТОП-10 кращих електрокарів за версією Auto Express виглядає так:

  1. Nissan Leaf
  2. Jaguar I-Pace
  3. Volkswagen e-Golf
  4. Hyundai Kona Electric
  5. BMW i3
  6. Tesla Model S
  7. Renault ZOE
  8. Volkswagen e-up!
  9. Tesla Model X
  10. Smart ForTwo ED

Британські експерти також дали кілька порад тим, хто замислюється про покупку EV. Перш ніж зробити такий рішучий крок, потрібно з’ясувати, скільки ви покриваєте в своїх середніх поїздках. Якщо запас ходу на одному заряді батарей лежить в межах повсякденного драйвінгу, то можна сміливо купувати електромобіль.

Хоча зарядка вже не є великою проблемою, потрібно все-таки прорахувати варіанти «заправки» EV. Це можуть бути і станції швидкої зарядки, і зарядка від домашньої електромережі.

Крім того, на запас ходу електромобілів серйозно можуть вплинути кліматичні умови.

Джерело: Автомобільні новини

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти