Шахрай продав один автомобіль 80 покупцям

Шкільний учитель з Туреччини продав один і той же автомобіль одночасно 80 покупцям, після чого втік з 10 мільйонами доларів. Про це повідомляє AUTO.RIA.com.

Схема обману громадян була досить проста: зловмисник представлявся автодилером з доступом до конфіскованого майна, яке начебто розпродував за привабливими цінами. Зокрема, той самий автомобіль марки Volkswagen він нібито придбав на аукціоні менш, ніж за 5 тисяч доларів і був готовий продати з розумною націнкою. На вигідну пропозицію відгукнувся потенційний покупець, який замовив “дилера” 23 машини загальною вартістю 197 тисяч доларів.

І як це часто трапляється в подібного роду історіях, відразу після переказу грошей продавець перестав відповідати на дзвінки. Протягом 10 місяців з’ясувалося, що обдурених ним покупців було досить багато: учитель фотографував одну і ту ж машину з різних ракурсів, видаючи її за цілий склад “Фольксвагенів”. Таким чином чоловік заволодів майже 10 мільйонами доларів, при цьому в поліції вважають, що не всі жертви афери встигли подати заяву і в підсумку сума може бути більшою.

Через 10 місяців після першої скарги шахрай був спійманий і тепер йому загрожує тюремний термін і відшкодування збитків потерпілим.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти