Водіїв штрафуватимуть за увімкнений двигун на парковці

Англійська влада планує ввести штрафні санкції у розмірі 25 доларів (20 фунтів стерлінгів) до тих водіїв, які не глушать двигун, стоячи на місці. Зараз цей захід підтримали тільки в Ноттінгемі, Норіджі, та Лондоні, повідомляє ТСН.

Такі покарання входять до програми, дотримуючись якої уряд намагається поліпшити якість повітря і знизити шкідливий вплив на навколишнє середовище. І це лише мала частина майбутніх нововведень.

У AutoCar відзначають, що найчастіше захоплюються холостими оборотами батьки, які привозять дітей до школи та садочків, що значно погіршує екологічну ситуацію в цих районах.

Представникам поліції буде дозволено робити зауваження водіям і якщо ті стануть відмовлятися від вимикання двигуна, то їм почнуть виписувати

“З урахуванням цілеспрямованого підходу до скорочення забруднення у міських районах ми вітаємо акцент на скорочення непотрібного холостого ходу двигуна. Правильна процедура повинна полягати в тому, щоб співробітник поліції попросив водія вимкнути свій двигун, і якщо той відмовиться, йому буде винесено штраф. Двигуни на холостому ході можуть виробляти в два рази більше викидів, ніж в русі, а для водіїв це може означати більш високі рахунки за паливо”, – повідомив глава дорожньої поліції політики RAC Микола Ліс (Nicholas Lyes).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти