Відберуть права на півроку: на водіїв чекає жорстке покарання за відсутність однієї речі в авто

В Україні дорожні правила не обмежуються лише штрафами за порушення водіями правил дорожнього руху на дорозі. Часто ігноровані норми щодо безпеки автомобілів також можуть стати причиною серйозних наслідків, аж до тимчасового позбавлення прав водія.

За даними, опублікованими представниками “Дорожнього адвоката“, подібний випадок стався з водієм, який здійснював пасажирські перевезення. В даному випадку водій вирішив проігнорувати вимогу про обов’язкову наявність вогнегасника в автомобілі, що є порушенням статті 121 КУпАП. Перше порушення призвело до накладення штрафу у розмірі 680 гривень, який було сплачено водієм.

Однак, незважаючи на призначений штраф, водій вирішив не сприймати ситуацію всерйоз і продовжив експлуатацію автомобіля без вогнегасника. При подальшій зупинці поліцейські виявили відсутність необхідного засобу та вирішили реагувати суворіше.

Відповідно до закону, повторне порушення протягом року тягне за собою штраф до 1700 гривень, позбавлення прав водія на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на 5-10 діб. Суд, з огляду на попереднє порушення, наклав штраф у розмірі 850 гривень та позбавив водія прав на мінімальний термін. Замість можливого позбавлення прав на півроку водію довелося прийняти на себе покарання та підкоритися дорожнім нормам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти