Штраф 17 тисяч за відсутність у водія одного документа: як не потрапити в халепу

Більшість водіїв в Україні знають про обов’язковість мати поліс ОСЦПВ для свого автомобіля. Проте не всі усвідомлюють, що у деяких ситуаціях їм також потрібно мати ще один документ від страхової компанії, інакше їм загрожує великий штраф. Цим документом є поліс індивідуального страхування.

Юристи підкреслюють, що Закон України “Про страхування”, а також Положення Кабінету Міністрів України №959 вимагають укладати страховку від нещасних випадків для водіїв транспортних підприємств, які займаються пасажироперевезеннями. При перевірці автобусів поліція або Укртрансбезпека можуть вимагати пред’явлення цього поліса разом з ОСЦПВ. За відсутності такого страхування може бути нарахований штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Хоча суб’єктом правопорушення у цьому випадку є не сам водій, а його роботодавець (який також несе відповідальність), часто водій оплачує штраф неофіційно, як частину своєї заробітної плати за “помилку”. Юристи підкреслюють важливість, особливо для водіїв, які працюють на подібних підприємствах, уникати таких ситуацій, щоб уникнути неприємностей.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти