Штраф 4500 гривень за керування автомобілем у куртці: де водіїв почнуть карати за їзду у верхньому одязі

Місцева влада Сполученого Королівства, через офіційні джерела, попереджає британських водіїв про великі штрафи та накладення штрафних балів за носіння зимового верхнього одягу за кермом. За даними CarMats.co.uk, кожен восьмий водій у Великій Британії визнав, що знімав пальто під час водіння, ігноруючи потенційні ризики.

Хоча саме носіння пальто чи будь-якого іншого верхнього одягу за кермом не порушує закон, зняття його під час руху є порушенням Правил дорожнього руху. Ця дія змушує водіїв відволікатися від керування автомобілем, що вважається небезпечною поведінкою на дорозі.

Патрульні без коливань оштрафують водія на 100 фунтів стерлінгів (приблизно 4500 гривень) на місці, якщо побачать, як він знімає куртку за кермом. Також може бути накладено ще три штрафних бали за необережне керування.

Ці заходи вживаються з урахуванням підвищених ризиків на зимових дорогах. Водіям рекомендується бути уважними і слідкувати за іншими аспектами безпеки на дорозі, щоб уникнути штрафів та забезпечити безпечне пересування в умовах погіршення погодних умов.

Джерело express.co.uk
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти