У Мережі показали незаслужено забутий Volkswagen з 2000-х (ФОТО)

У 2003 році на автосалоні у Франкфурті показали концепт двомісного родстера VW Concept R. Зараз про нього мало хто пам’ятає, так як його «затьмарив» концепт 2009 року VW BlueSport. Проте, Concept R був дуже цікавий автомобіль з великим потенціалом.

Concept R був побудований на тій же платформі, що і VW Golf п’ятого покоління. Його виконали в ретро-стилі (родстер BlueSport потім отримав більш сучасний дизайн). Зараз ретро-стиль дуже популярний. Багато автовиробників роблять свої новинки в такому стилі, змішуючи його з сучасними елементами. До речі, дизайн VW Concept R створив Пітер Шреєр, який доклав свою руку до Audi TT. Зараз Шреєр є головним дизайнером компаній Hyundai і Kia, пише autonews.ua.

До речі, про Audi TT. Деякі елементи в салоні Concept R нагадують нам нинішнє покоління родстера Audi. Відчувається одна рука творця.

Концепт був оснащений 3,2 л двигуном V6 FSI, чия потужність становила 265 к.с. і 350 Нм крутного моменту. Двигун працював разом з 6-ступінчастою роботизованою коробкою передач DSG. Привід – задній. Концепт міг розігнатися до 100 к/год всього за 5,3 секунди при максимальній швидкості 250 км/год. Для двомісного родстера це дуже непогані показники. Мало того, VW не виключав появу і версії з максимальною швидкістю в 270 км/год.

VW Concept R так ніколи і не став серійною моделлю, хоча німці обіцяли почати його виробництво. Але і зараз він виглядає дуже красиво і гідно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти