Справу водія, який розтрощив два автомобілі та два автобуси, закрили

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу 30-річного нігерійця, який у червні розтрощив два легківки та два автобуси. Та сказав закрити провадження в адмінсправі у зв’язку із закінченням строків давності.

Про це йдеться у постанові суду від 31 жовтня, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень 5 листопада, пише Терноград.

Як випливає з неї, на просп. Бандери у Тернополі водій Адебайо Йозеф Олусола, керуючи автомобілем «Audi TT» був не уважним, не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції, в результаті чого допустив зіткнення із транспортними засобами: «Dacia Solenza», «Peugeot Partner», автобусом «БАЗ А079.03» та «БАЗ А079.04».

Внаслідок ДТП автомобілі отримали механічні пошкодження. В судове засідання Олусола не з’явився, хоча був повідомлений про час та місце розгляду належним чином. Судом, як пише у постанові, вживалися заходи для повідомлення водія Олусола про дату, час та місце розгляду справи, однак усі рекомендовані повідомлення із повістками повернулися до суду із відміткою про закінчення терміну зберігання. А також — для визначення місця проживання.

Зокрема, суд направляв запит до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання територіального органу ДМС УДМС України в Київській області і з відповіді УДМС встановив, що чоловік за відомостями відділу зареєстрованим/знятим з реєстрації не значиться.

Відтак не знайшовши водія, суд вирішив розглянути справу без нього.

Розглянувши, суд визнав Олусола винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ст. 124 КУпАП та сказав закрити провадження в адмінсправі у зв’язку із закінченням строків давності.

Нагадаємо, щодо розшукуваного судом нігерійця посадові особи міграційної служби ще влітку прийняли рішення про примусове повернення іноземця до країни походження. Адже чоловік перебував тут нелегально. На виїзд йому давали два тижні та заборонили в’їзд в Україну впродовж 3 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти