Вчені придумали, чим можна замінити батареї в електрокарах

Автовиробники зможуть повністю відмовитися від акумуляторів в електрокарах. Їхню функцію будуть виконувати корпуси машин, виготовлені з вуглецевого полотна.

Про це заявили в Технологічному університеті Чалмерса в Швеції після низки досліджень, пише ТСН з посиланням на MotorAuthority.

Вчені протестували різні типи вуглецевмісних матеріалів і виявили, що вуглецеві волокна з невеликими кристалами володіють дуже хорошими електрохімічними властивостями, діючи також, як електродів у літій-іонної батареї.

Переваги очевидні: зниження ваги і збільшення ємності електричного заряду. Раніше, дослідження в цій сфері не проводилися, що робить відкриття перспективним для майбутнього застосування.

Разом з тим, в університеті розповіли, що вуглецеве волокно не погіршить показники безпеки електромобілів. Якщо воно мають дуже хороші електрохімічними властивостями, то так само залишається жорсткішим, ніж сталь.

Вуглецеве волокно вже є затребуваним матеріалом в автомобільній промисловості, особливо для автомобілів підвищеної прохідності, завдяки своїй легкості та високої жорсткості. Тепер же, виявлені електрохімічні властивості матеріалу відкривають ще більш широкі можливості його застосування, але вже для майбутніх електромобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти