США та Китай знайшли компроміс щодо мит на авто

Китай знизить штрафні ввізні мита на імпортовані з США автомобілі на 90 днів, щоб знизити напруженість в торгових відносинах з Вашингтоном. Як говориться в повідомленні китайського Мінфіну, Пекін скасує 25% -ве мито, введену в якості відповіді на мита США. Таким чином, мита на ввезення автомобілів тимчасово знизяться з поточних 40% до 15%, пише Твоя МАШИНА.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп писав в твіттері про те, що Китай прийме таке рішення. Тим часом продажі автомобілів в Китаї, ймовірно, знизяться в цьому році вперше за 28 років на тлі гальмування економіки і торговельної війни з США.

Рішення Китаю може позитивно позначитися як на автовиробниках США, включаючи General Motors і Tesla, так і на німецьких концернах BMW і Daimler, які ввозять в Китай автомобілі американської збірки.

Разом з тим в США зараз діє ставка мита на імпорт автомобілів з Китаю на рівні 27,5% – вона була підвищена з 2,5% в ході торговельних суперечок. З літа вже діють 25% -ві мита США на імпорт з Китаю товарів вартістю 50 млрд доларів на рік (і відповідні заходи Пекіна на них). З 24 вересня США ввели мита на китайські товари вартістю 200 млрд доларів за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку наступного року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти