В ЄС готують масштабну реформу, яка торкнеться багатьох автовиробників

Євросоюз оголосив про досягнення домовленостей щодо нових екологічних стандартів для автовиробників аж до 2030 року – і вони виявилися вельми жорсткими. Крім Європейського парламенту, в боротьбу за екологію включаються ще й уряди окремих країн, що неминуче відіб’ється на стані автопрому.

Ініціатива по скороченню загальних викидів парникових газів до 2030 року призвела до того, що Європейський парламент зобов’яже автовиробників знизити викиди СО2 легкових автомобілів на 37,5%, а легкого комерційного транспорту – на 31%. Зробити це вони зобов’язані в період з 2021 по 2030 роки, причому до 2025 року повинні досягти вже 15%.

Як повідомляє Reuters з посиланням на офіційну статистику ЄС, середній рівень автомобільних викидів СО2 в 2017 році становив 118,5 г/км. У той же час вже до 2021 року він повинен скласти 95 г/км в середньому по автопарку кожного бренду, а за порушення цих норм передбачені вагомі штрафи – по 95 євро за кожен г/км.

Передбачається, що нові норми повинні стимулювати автовиробників до розробки електромобілів і пропаганді “зеленого” транспорту серед покупців. Тим часом, Асоціація автовиробників Німеччини вже заявила, що поки не бачить дієвих стимулів для водіїв щоб відмовлятися від традиційних ДВЗ, а Європейська асоціація відзначила, що подібна політика може позначитися як на авторинку, так і на кількість робочих місць в Європі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти