Стало відомо, які автомобілі планували збирати на потужностях ЗАЗу

В кінці 1950-х років в Запоріжжі хотіли випускати чудові «Запорожці». Серед них – закритий кабріолет з пластмасовим кузовом. Про це свідчать ескізи, розміщені в Інтернеті.

Ці ескізи в кінці 1950-х років зробили співробітники бюро архітектурного оформлення автомобілів заводу «Комунар», який трохи пізніше, в 1961 році, був перейменований в Запорізький автомобільний завод. На жаль, автомобілі на ескізах залишилися тільки ескізами, в серійне виробництво вони не потрапили. Замість них в Запоріжжі почали випускати «Горбатий Запорожець» (ЗАЗ-965).

Як бачимо, деякі співробітники ЗАЗу хотіли, щоб продукція їх підприємства була зовсім іншою. На жаль, до їх думки не прислухалися.

Фото з архіву на своїй сторінці в соцмережі виклав запорізький краєзнавець Roman Akbash.

Друзі, ділюся з вами черговою партією цікавих ретро-картинок. Сьогодні це будуть автомобілі “Запорожець”, яких ви точно ще ніколи не бачили! Ось такими хотіли бачити продукцію рідного автозаводу співробітники бюро архітектурного оформлення автомобіля запорізького заводу “Комунар” ще 60 років тому – в кінці 50-х. тобто, тоді, коли “горбатий” ще навіть не випускався.
Нездійсненими мріями запорізьких автомобілебудівників з архіву Леоніда Левіта охоче поділився зі мною Дмитро Позняк, директор Музею техніки «Фаетон». Не стримався, випросив і вам показав. На останньому фото – ті самі запорізькі мрійники, автомобільні архітектори “Комунара” (другий праворуч – Леонід Левіт, який і зберіг ці ескізи для історії)
“, – написав Роман Акбаш.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти