Голова Укравтодору подав до суду за те, що українці критикують дороги

Глава Укравтодору Славомір Новак подає позов до суду про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації проти Олексія Павловського.

На думку Новака, Павловський в ефірі одного із інтернет-ресурсів поширив недостовірну інформацію про нібито корупційні схеми в сфері ремонту та будівництва доріг. Окремо буде подано позов від юридичної особи – Державного агентства автомобільних доріг України – щодо захисту ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Про це інформує офіційна сторінка відомства у Facebook.

Для тих псевдо-експертів, які свої висновки ґрунтують на твердженнях на кшталт «мені хлопці казали», надаємо узагальнену об’єктивну інформацію основних напрямків роботи Державного агентства автомобільних доріг України в 2017-2019 рр.

Відкритість та прозорість. В своїй роботі Державне агентство автомобільних доріг України дотримується європейських принципів відкритості та прозорості. Кардинально змінено систему проведення тендерів. Від 2017 року усі 100 % тендерів проходить у системі ProZorro. Раніше найбільш корумпований та закритий процес закупівель тепер став відритим та прозорим. Кожен може контролювати усі тендери у відкритому доступі.

Діяльність Укравтодору стала максимально відкритою в контексті OpenData. На порталі Відкритих даних ми публікуємо понад 20 наборів даних, які можуть бути корисними як представникам влади, так і громадянському суспільству (фінансова звітність, інформація про виконання робіт, дані про об’єкти будівництва та ремонту доріг відповідно до стандартів СоST, протоколи Технічної ради та інші). За результатами дослідження Українського Інституту з прав людини, Укравтодор став одним із лідерів у сегменті OpenData.

Запровадили європейський механізм планування та контрактування на 2-3 будівельні сезони вперед. Відійшовши від радянської системи використання коштів у межах одного року, економно та відкрито скеровуємо кошти платників податків на ремонт доріг в рамках середньо-строкового планування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти