Найгіршу дорогу України передумали ремонтувати

Зруйнована дощенту автотраса Н-14 “Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв”, названа автомобілістами “дорогою смерті”, залишиться у вибоїнах, оскільки Адміністративна колегія АМКУ розпорядилася скасувати тендер на капітальний ремонт за скаргою компанії “Полтавабудцентр” бізнесмена Араїка Амірханяна, повідомляє Цензор.Нет.

Тендер на ремонт 37 км дороги було оголошено наприкінці лютого. З п’яти учасників торгів замовник робіт Служба автомобільних доріг у Миколаївській області дискваліфікувала трьох: ТОВ “Альтіс-Констракшн”, ТОВ “Автомагістраль-Південь” і ПП “Полтавабудцентр”. Останнє підприємство, що належить скандальному бізнесмену Араїку Амірханяну, оскаржило в АМКУ допуск до аукціону пропозицій ТОВ “Альтком” і ТОВ “Ростдорстрой” через неточності в тендерній документації.

Так, “Альтком” не надав свідоцтво про держреєстрацію бурової установки BAUER BG-40, а “Ростдорстрой” не вказав марку бетоноукладчика для будівництва автотраси. Служба автомобільних доріг у Миколаївській області двічі письмово підтвердила, що заявлені в скарзі “Полтавабудцентру” неточності в тендерній документації підрядників не є порушенням умов проведення торгів. Але адміністративна колегія АМКУ ухвалила рішення на користь компанії.

Незважаючи на виділені з держбюджету понад 1,1 млрд гривень, дорогу Н-14 не ремонтують – провести торги до завершення будівельного сезону дорожники не встигнуть.

Це не перший тендер, зірваний компанією Араїка Амірханяна. “Полтавабудцентр”, тендерні пропозиції якої обласні САДи відхиляють через відсутність техніки, заводів із виробництва асфальтобетону і досвіду роботи, систематично подає скарги в АМКУ і вже заблокувала проведення торгів у дорожньо-будівельній галузі на суму понад 10 млрд грн. Компанія входить в ТОП скаржників АМКУ.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти