Обман століття: електрокари виявилися шкідливішими за дизельні авто

Німецькі вчені з’ясували, що електромобілі набагато «брудніші» ненависних багатьом «дизелів», проти яких повстала уся Європа. За словами експертів, електромобілі лише переносять джерела забруднень з міст і мегаполісів. Такі висновки зробив професор Крістоф Бухалов з Мюнхена.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Today.ua.

Було встановлено, що в середньому від електромобілів на 20% більше викидів СО2, ніж від дизельних авто. Самі по собі електромобілі не генерують нічого шкідливого, але електроенергія в акумуляторах під підлогою свідчить про інше.

Набагато більше енергії потрібно для видобутку та обробки літію, марганцю і кобальту – основних хімічних елементів, з яких виготовляють акумуляторні батареї.

Таким чином, якщо припустити, що акумулятори в електромобілі прослужать 10 років, а середньорічний пробіг становить 15 000 км, то середні викиди СО2, які будуть припадати на частку одного з найпопулярніших і сучасних електромобілів – Tesla Model 3, сягають 156-181 г/км.

Для порівняння: дизельний Мерседес С220d – машина того ж класу і оснащення, що і Tesla Model 3 – викидає в атмосферу всього від 117 до 137 г/км СО2. Це приблизно на чверть менше електромобіля.

А якщо взяти бензиновий Mercedes C300 – його викиди будуть 158 г/км – це нижня межа Tesla приблизно тієї ж потужності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти