Continental показав «розумні» шини

Виробник шин Continental представила прототип «розумної» покришки, яка здатна самостійно підкачуватися і навіть може автоматично підбирати тиск до поточних умов руху.

Концепт Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified.) презентували в рамках автосалону у Франкфурті. Новинка отримала безліч датчиків, які можуть дізнатися залишкову висоту протектора, технічний стан шини, її температуру і, зрозуміло, внутрішній тиск. Вся ця інформація генерується і обробляється системою ContiSense і за допомогою вбудованого Bluetooth передається на бортовий комп’ютер автомобіля і смартфон водія.

Новинка має можливість самостійно підлаштовувати тиск, але для цього покришка використовує не якісь зовнішні системи підкачки, а вбудований відцентровий насос. Коли автомобіль набрав необхідну швидкість, помпа може почати качати повітря в шину. При цьому зайве стиснене повітря зберігається в невеликому вбудованому резервуарі.

Таким чином, Conti C.A.R.E. може автоматично підтримувати ідеальний тиск в шинах, а також самостійно адаптувати його під зовнішні умови, такі як швидкість руху, завантаженість машини, температура навколишнього повітря тощо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти