У поліції вимагають збільшити штрафи для водіїв

Патрульна поліція ініціює внесення змін до законодавства щодо збільшення штрафних санкцій для перевізників.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, через серію ДТП за участю перевізників Департамент патрульної поліції ініціюватиме питання про внесення змін до законодавства, перш за все до Кодексу України про адміністративні правопорушення, у частині збільшення штрафних санкцій за незадовільний технічний стан транспортних засобів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, а також до посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання та експлуатацію.

«Також буде запропоновано закріпити на законодавчому рівні заборону використання пасажирськими перевізниками транспортних засобів, які за конструкцією передбачені для перевезення вантажів, але пройшли процедуру переобладнання. Додатково планується внести на розгляд питання щодо обов’язкового обладнання пасажирського транспорту міжміського сполучення ременями безпеки для пасажирів та передбачити адміністративну відповідальність за порушення таких правил», – йдеться у повідомленні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти