У мережі нагадали про унікальний універсал Ford Mustang (відео)

У 1966 році зарубіжні видання опублікували фотографії Ford Mustang в незвичному кузові – трьохдверний універсал. Здавалося б, чудова ідея – додати спортивному купе практичності і залучити нових клієнтів, але Ford вирішив по-іншому.

З ініціативи керівника рекламного агентства J. Walter Thompson Барні Кларка і дизайнера Ford Боба Камберфорда, була залучена компанія Intermeccanica для створення ексклюзивної моделі універсала Mustang. Протягом року він був побудований на базі хардтопу 1965 з автоматичною коробкою (розрахунок був на далекі подорожі). Заднє скло повністю опускалося, а задні крісла складалися.

Барні Кларк запропонував компанії Ford універсал в якості доповнення до лінійки Mustang, але отримав жорстку відмову, оскільки керівників розлютило те, що прототип будувався без схвалення керівництва корпорації, ще й сторонньою фірмою.

Побудований в 1965 році, міфічний автомобіль може до цих пір й існує, але фотографії та статті з журналів того часу надихнули кілька талановитих майстрів, щоб спробувати свої сили в створенні своїх власних універсалів Mustang.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти