Nissan знімає з виробництва одну з кращих моделей

Японський автовиробник планує назавжди припинити випуск Nissan Cube.

Нагадаємо, Nissan Cube побудований на платформі Renault-Nissan B0, а починаючи з покоління Z12, яке дебютувало в 2008 році, Cube почали продавати за межами Японії, хоча до цього дві генерації моделі випускалися виключно з правим кермом. Проте ні в Європі, ні в США автомобіль не оцінили, його продажі навіть спочатку були скромними, а пізніше вони і зовсім впали до мізерних значень.

У підсумку Nissan Cube покинув європейський ринок в 2011 році, з США автомобіль пішов в 2014 році. І якщо колись виробник міг би зберегти продажі тільки на внутрішньому ринку, то зараз компанія дотримується іншої стратегії.

Nissan Cube – субкомпактвен, що був представлений в 1998 році. В 2009 році світ побачило третє покоління Nissan Cube в кузові Z12. З конвеєра зійшло безліч різних комплектацій, обмеженою серією був випущений Nissan Cube Z12 з попередньо встановленою пневматичною підвіскою, призначений виключено для Японії. Nissan Cube комплектувався як бензиновими, так і дизельними агрегатами, також була електрична версія.

Модель отримала безліч нагород. Серед них – «Топ-10 серед кращих машин до $18 тисяч» (2009), «Кращий міні-MPV за версією IIHS» (2010), «Найкращий дизайн» (2010), «Топ-10 кращих автомобілів для подорожей» (2010), «Кращий автомобіль в своєму класі» (2010).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти