Porsche представила нову версію моделі Taycan (фото)

Спочатку компанія Porsche представила найпотужнішу та найдорожчу версії моделі, тепер же дебютувала версія 4S.

Новинка візуально відрізняється іншою формою переднього повітрозабірника, іншим дифузором, оригінальними 19-дюймовими колісними дисками і червоними гальмівними супортами. Втім, диски і гальма покупці зможуть вибрати інші – з великого списку опцій.

Taycan 4S отримав повний привід і приводиться в рух двома електромоторами (по одному на кожній осі), але головною технічною особливістю моделі є більш компактний синхронний мотор на задній осі, довжина якого становить 130 мм замість 210 у Turbo-версій. При цьому двоступеневий редуктор збережений. Пікова потужність Taycan 4S з базовим акумулятором Performance на 79,2 кВт ∙ год становить 530 к.с. Також доступна батарея Performance Plus ємністю 93,4 кВт ∙ год (як у версій Turbo і Turbo S), і в цьому випадку максимальна віддача зростає до 571 к.с.

Від обраної батареї залежить і максимальна потужність зарядки: 225 кВт у базовій модифікації і 270 кВт у версії Plus. Пробіг на одній зарядці також буде різний: 407 і 463 км по циклу WLTP відповідно. Однак динамічні показники не залежать від акумулятора: Taycan 4S може прискорюватись з місця до «сотні» всього за 4,0 секунди і розвивати максимальну швидкість у 250 км/год.

Як і більш дорогі версії, нова модифікація оснащується пневматичною підвіскою. Але замість дорогих вуглецево-керамічних гальм штатно встановлені більш скромні чавунні диски – діаметром 360 мм спереду і 358 мм ззаду.

Вихід Porsche Taycan 4S на ринок запланований на січень наступного року, але ціна поки оголошена тільки в США: мінімум 104 000 доларів проти 151 000 за версію Turbo.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти