В ЄС знайшли альтернативу електрокарам та гібридам

Європейська асоціація автовиробників (ACEA), Hydrogen Europe і Міжнародний союз автомобільного транспорту (IRU) спільно закликають європейських політиків збільшити інвестиції в інфраструктуру заправки воднем в масштабах ЄС, повідомляє Укравтопром.

Сьогодні в Європі гостро не вистачає інфраструктури для заправки воднем, що ставить під загрозу розробку цього інноваційного рішення з нульовим рівнем викидів, йдеться в заяві.

Європейських політиків закликають переглянути Директиви ЄС по інфраструктурі альтернативних видів палива з метою включення обов’язкових цільових показників щодо водню, а також розробити нові фінансові інструменти для інвестицій в інфраструктуру.

Пропонується розробити стратегічний план пан’європейського розгортання інфраструктури для транспортних засобів на паливних елементах, який також повинен враховувати особливі вимоги до вантажних автомобілів, до великих ємностей для зберігання і логістичних центрів.

«Транспортні засоби на паливних елементах мають значний потенціал, щоб допомогти перейти до мобільності з нульовим рівнем викидів», – заявив генеральний директор ACEA Ерік-Марк Хейтема на церемонії підписання. «Але їх здатність реалізувати цей потенціал залежить від мережі станцій заправки воднем, які будуються по всій Європі. Сьогодні в ЄС всього 125 водневих станцій, тому в майбутні роки доведеться багато працювати».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти