ЗАЗ готує чергову новинку

Запорізький автозавод готує приміський автобус малого класу ЗАЗ А09 пасажиромісткістю 36 чоловік на шасі Mercedes-Benz. Виробництво заплановано на грудень 2019 року.

Про це пише Інтерфакс.

Автобус оснащується двигуном Mercedes-Benz 4D34i робочим об’ємом 3,9 л екологічного класу Євро 5.

Також модель автобуса А09 уніфікована з приміським автобусом А08 (на шасі AsiaStar – які випускають автобуси підрозділу китайської Weichai), це дозволить використовувати наявні потужності і персонал підприємства.

Також прес-служба повідомила, що в поточному році буде виготовлений і сертифікований перший зразок автобуса А18 (12-метровий низькопідлоговий міський автобус пасажиромісткістю 104 людини, в тому числі 29 сидячих місць).

«Ця модель замовлена польським партнером ЗАЗ, і після поставки в Польщу першого автобуса з метою перевірки його характеристик, завод розраховує на серійне замовлення. Сподіваємося, що для ринку України він також буде цікавий»

У корпорації нагадали, що в даний час на потужностях ЗАЗу після перенесення в першому кварталі поточного року автобусного виробництва з майданчика в Мелітополі, випускаються автобуси різних модифікацій, крім А08 пасажиромісткістю 28 чоловік, це міський низькопідлоговий автобус А10 пасажиромісткістю 60 осіб (де 28 сидячих місць і 1 місце передбачено для людей з обмеженими можливостями).

У виробництві автобусів використовуються агрегати, матеріали та комплектуючі українських виробників, країн ЄС, Туреччини, Індії, Білорусі, а також компоненти власного виробництва.

В цілому на сьогодні потужності автобусного виробництва завантажені на 25%. У той же час конвеєрні лінії, де випускалися легкові автомобілі, законсервовані, а потужності з виробництва автокомпонентів використовуються на 15%.

Також в прес-службі повідомили, що на сьогодні у виробництві автобусів задіяно близько 200 працівників заводу, автокомпонентів – близько 300, інших напрямків діяльності – 300 осіб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти