Для чого водії, які не їздять з причепом, встановлюють на авто фаркоп

Фаркоп – тягово-зчіпний пристрій у формі кулі або гака, що виступає за межі бампера. Призначений він в першу чергу для їзди з причепом. Проте, побачити фаркоп можна на куди більшій кількості автомобілів, ніж ті, що використовують який-небудь причіп. Для чого ж він потрібен всім іншим автомобілістам, і чи є у всьому цьому якась конкретна причина.

Відповідь на це питання дуже проста. Фаркоп залишається в автомобілі після перепродажі машини на вторинному ринку від попереднього господаря. Призначення у фаркопа всього одне – їзда з причепом. Щоправда, це не заважає деяким водіям придумувати додаткові способи використання цього механізму. Наприклад, деякі з них сподіваються на те, що фаркоп послужить додатковим захистом для кузова і бампера при легкому зіткненні. Інші автомобілісти примудряються задіяти фаркоп під час складної парковки біля стіни.

Експерти настійно не рекомендують використовувати фаркоп для будь-яких інших справ. Застосовувати дану деталь слід виключно в рамках регламенту, а саме для приєднання причепа до машини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти