Що скорочує ресурс сучасного двигуна: названі головні причини

Серед автомобілістів є думка, що деякі сучасні технічні рішення скорочують термін служби двигунів. У цьому постаралося розібратися видання Твоя МАШИНА.

Сучасні двигуна мають цілий ряд технічних рішень, які суттєво скорочують їх ресурс. Роблять це найчастіше для економії пального і щоб відповідати екологічним нормам.

До таких технічних рішень, можна віднести, наприклад, високий ступінь форсування турбонаддуванням малооб’ємних агрегатів або застосування поршнів з короткою спідницею. Відсутність форсунок охолодження поршнів мастилом, гідрокомпенсаторів або зручного регулювання зазорів в ГРМ, також веде до скорочення терміну служби ДВЗ.

Крім того, часто виробники дають рекомендації, які також не сприяють підвищенню ресурсів. Наприклад, в інструкціях до багатьох сучасних моделей вказано про необхідність застосування занадто рідкого мастила. Також виробники часто рекомендують починати руху без мінімального прогріву двигуна.

Негативно відбивається на терміні служби силової установки система «Старт/стоп» і автоматичні коробки передач, що підтримують настільки низькі оберти двигуна при русі, що може можуть спровокувати так зване «масляне голодування».

Купувати чи ні машини з популярними сучасними технологічними рішеннями, і в якій мірі дотримуватися рекомендацій виробників – в кінцевому підсумку вирішувати лише вам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти