Названий простий і дієвий спосіб економії пального в авто

Витрата пального автомобіля – далеко не останнє питання, яке цікавить багатьох вітчизняних водіїв при виборі для себе новенької «ластівки». Об’єми споживаного палива можуть досить сильно змінюватися в залежності від конкретного типу автомобіля і використовуваного в ньому двигуна. Крім того, на витрату сильно впливає технічний стан автомобіля і (звичайно ж) манера їзди, яку вибирає водій. В першу чергу позначається швидкісний режим.

Суть полягає в тому, що витрата палива значно зростає у будь-якого автомобіля в моменти гальмування і набору швидкості. Саме тому під час руху по шосе авто (як правило) споживають пального значно менше, ніж під час їзди містом. Ще більше збільшується витрата палива, якщо в момент гальмування або розгону на коробці передач була встановлена нижча передача. Таким чином, мінімальна витрата буде на мінімальному газу при якомога більш високій передачі.

Важливо розуміти, що в першу чергу витрата пального залежить від обертів двигуна. Найменше бензину (або дизеля) буде витрачатися при невеликих обертах на вже згаданій високій передачі. І тут уже багато залежить від характеристик двигуна. Наприклад, для бензинового агрегату з віддачею 300 кінських сил, «оптимальна» швидкість для мінімальної витрати пального може коливатися від 100 до 150 км/год.

При цьому для більшості бюджетних автомобілів з не дуже потужними агрегатами оптимальна швидкість з точки зору споживання пального складе 60-80 км/год. Це не багато для руху по шосе, проте в місті таку швидкість підтримувати все-таки складно. Краще, що можна зробити в населеному пункті – це постаратися уникати ділянок шляху, де швидкість потоку просідає до 20 км/год (і нижче).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти