Чому на американських версіях автомобілів встановлюють червоні «поворотники»

Ви напевно помічали на дорозі автомобілі, у яких на задніх ліхтарях замість звичних нам жовтих «поворотників» встановлені червоні. Помітивши таке «диво» на дорозі, можете не сумніватися, попереду автомобіль із Сполучених Штатів.

Рухаючись ззаду такої машини, ви не можете зрозуміти, повертає водій або просто пригальмовує. Доводиться запам’ятовувати, де у нього стоп-сигнали, а де поворотники. Але навіщо американці придумали таку незручну схему?

Така схема сягає своїм корінням в далекі часи, коли автомобіль тільки-тільки ставав масовим транспортним засобом. На цих машинах заради економії стоп-сигнали були поєднані з покажчиками повороту. Це дозволяло істотно спростити і здешевити конструкцію ліхтарів. Адже одна лампочка як мінімум удвічі дешевша двох. І начебто на сучасних машинах перестали заощаджувати на лампах, але традиція червоних «поворотників» настільки прижилася, що американські автовиробники не поспішають переходити на жовті лампи.

Цікаво, що американське Національне управління безпекою руху на трасах (NHTSA) провело дослідження і підтвердило, що використання жовтих «поворотників» збільшує безпеку на дорогах на 5,3 відсотка, але, як бачимо, на виробників це не діє.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти