Стала відома дата прем’єри нового компактного кросовера Toyota

Виконавчий віце-президент європейського підрозділу Toyota Метт Харрісон підтвердив прем’єру невеликого кросовера, який зможе скласти конкуренцію європейськими бестселерами малого класу, таким як Nissan Juke і Renault Captur.

Передбачається, що новинка буде дешевшою за Toyota C-HR, а в довжину модель сягатиме трохи більше чотирьох метрів.

Новий компактний кросовер побудують на платформі GA-B, яка є найменшою версією «глобальної» архітектури TNGA. Це означає, що найближчим «родичем» новинки стане хетчбек Toyota Yaris актуального покоління. У бесіді з виданням AutoExpress Метт Харрісон дав зрозуміти, що на відміну від моделі C-HR, новий автомобіль буде позиціонуватися як практичний недорогий крос-хетч.

Ймовірно, з технічної частини новий кросовер буде максимально уніфікований з Yaris четвертого покоління і запозичить у хетчбека не лише концепцію шасі, але і моторну лінійку, інформаційно-розважальний комплекс з 10-дюймовим монітором, а також загальну стилістику оформлення інтер’єру. Не виключено, що модель отримає оригінальний кузов і власне ім’я, а опціонально її можна буде оснастити системою повного приводу – таку трансмісію вже випробували на «зарядженому» Yaris.

Дебют нового компактного кросовера відбудеться в другій половині поточного року, а європейські продажі розпочнуться в першому кварталі 2021-го.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти