Унікальний Lamborghini Countach з невеликим пробігом продадуть на аукціоні (фото)

Суперкар 70-х і 80-х років у виконанні 25th Anniversary з пробігом всього в 6 390 кілометрів пустять з молотка на аукціоні Race Retro Classic & Competition Car Sale, який пройде з 21 по 23 лютого в британському місті Кенілворт, Великобританія.

Lamborghini Countach був розроблений на початку 70-х років і протримався на конвеєрі більше чверті століття, ставши заповітною мрією багатьох автолюбителів. За незграбний дизайн авто в стилі зубила відповідало ательє Bertone і її головний дизайнер Марчелло Гандіні. Незважаючи на очевидні компонувальні недоліки, тісний салон і поганий огляд, Countach продовжує вважатися одним з найвидатніших і швидких автомобілів свого часу.

Компанія Lamborghini випустила менше 2 000 зразків цієї моделі, і ті, що дожили до наших днів, давно осіли в музеях і приватних колекціях, побачити їх на звичних дорогах практично неможливо.

Виконання 25th Anniversary – найпізніше для моделі Countach, воно вважається еволюцією минулої  версії 5000QV, яка пропонувалася в середині 80-х і мала новий 5167-кубовий двигун V12 з чотирма клапанами на циліндр, що видає в європейській специфікації максимальні 455 кінських сил (500 Нм крутного моменту).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти