Топ-5 небезпечних опцій в автомобілі

У сучасному автомобілі так багато опцій, що про деякі ми можемо навіть не здогадуватися. Але не всі вони корисні. Якщо зловживати деякими з них, то вони можуть нашкодити водієві і пасажирам.

Кондиціювання повітря

Приємно в спеку включити кондиціонер і відчути прохолоду. Але за задоволення часто потім доводиться розплачуватися застудою і високою температурою. Менш небезпечні системи клімат-контролю, які самостійно стежать за температурою в салоні автомобіля. Якщо перестаратися з кондиціонером – застуда забезпечена.

Обігрів сидінь

Вчені довели, що у чоловіків при тривалому перегріві навіть на 3-4 градуси понад звичайних 34-35°С погіршується репродуктивна функція. У деяких випадках може розвинутися безпліддя. Тому лікарі рекомендують не зловживати обігрівом сидінь в машині.

Але переохолодження теж шкодить здоров’ю. У чоловіків може розвинутися простатит, а у жінок – цистит.

Склопідйомники

Електросклопідйомники – корисна опція. Головне, вміти користуватися ними, інакше бути біді. Таке скло може неабияк прищемити. Були навіть зареєстровані смертельні випадки з дітьми.

Система автопарковки

Сучасні автомобілі оснащуються системою автоматичного паркування. Корисна опція. Правда, у великих містах з жвавим транспортним потоком вона може нашкодити. Система повільніше, ніж досвідчений водій вибирає місце паркування.

Безключовий доступ і дистанційний пуск двигуна

Були випадки, коли через безключовий доступ та автозапуску гинули люди, які забували заглушити двигун автомобіля або випадково запускали його дистанційно. З цими системами потрібно бути обережними, особливо якщо паркуэш автомобіль у гаражі, вбудованому в будинок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти