10 кілограмів і 300 «коней»: британці створили ідеальний двигун для електрокара

Британська компанія Equipmake показала унікальний проект найпотужнішого електричного силового агрегату на постійних магнітах.

Силова установка сконструйована спільно з компанією Hieta, що спеціалізується на 3D-друці. Вага електричного агрегату Ampere потужністю 299 кінських сил – менше 10 кілограм. Наприклад, 2 електродвигуни від Jaguar I-Pace потужністю 200 кінських сил важать по 40 кілограмів кожен. Таким чином, Ampere володіє найвищим співвідношенням потужності до маси – 29,9 кінських сил на 1 кілограм.

Досягти такої низької маси творцям вдалося за допомогою мінімального застосування компонентів з металу. Корпус агрегату був надрукований на 3D-принтері, а його товщина мінімально можлива. Однією з переваг даної конструкції є підвищена теплова ефективність. Це означає, що установка може більше працювати на максимальних обертах при максимальному навантаженні і не перегріватися.

Незважаючи на вражаючі результати, компанія планує встановити на такий силовий агрегат вельми скромну ціну, адже вартість компонентів для його складання порівняно невелика.

Швидше за все, першим автомобілем з цією технологією стане гіперкар Ariel, який може бути представлений вже цьогоріч.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти