У китайських Tesla Model 3 виявили суттєвий недолік

Кілька покупців Tesla Model 3 у КНР отримали свої електрокари без одного дуже важливого компонента – електронного блоку управління для системи «Автопілот».

Про це повідомляє Авто 24.

Кожен автомобіль Tesla, що постачається з квітня 2019 року, повинен бути оснащений комп’ютером (Full Self-Driving Computer), який відповідає за функції системи автоматичного управління. Чіп повинен мати версію HW3.0. Однак декілька нових власників Третьої моделі, зроблених в Китаї, помітили, що номер деталі їх комп’ютера не збігався з FSD-комп’ютером Tesla, вказаним у документах на машину.

Вони повідомили про своє відкриття не тільки представництву Tesla, а й іншим власникам, через форуми та соцмережі. Після цього власники Model 3 почали копирсатись у своїх електрокарах і з’ясували, що в деяких із них справді бракує дуже важливого “заліза”. Дехто навіть звернувся на гарячу лінію Захисту прав споживачів у Китаї зі звинуваченнями Tesla у шахрайстві, повідомляє Panda Daily.

Місцевий підрозділ виробника – Tesla China, факт продажів таких автомобілів підтвердив і випустив офіційну заяву з цього приводу. «Чіп HW3.0 та його попередня версія HW2.5 майже не відрізняються за своїми можливостями, якщо не використовуються додаткові сервіси FSD.»

Тесла пообіцяла оновити автомобілі з HW2.5 до HW3.0, «як тільки будуть вирішені проблеми з ланцюгом постачальників». Які саме негаразди спричинили таку ситуацію – не повідомляється.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти