Чому деякі водії їздять з опущеними протисонячними козирками

Водійському середовищі властиві всілякі «модні» пошесті. Досить згадати повальне захоплення «глухим» тонуванням всіх вікон або древній міф про те, що старі CD-диски на лобовому допомагають проти камер. Не менш цікаве в цьому сенсі явище – звичка завжди їздити з опущеними козирками.

Ддійсно: на багатьох машинах протисонячні козирки постійно підняті і відмінно видніються крізь лобове скло. Причому завжди: і вночі, і похмурим днем, і в дощ.

Можна, звичайно, стверджувати, що водій і передній пасажир їх підняли, коли яскраво світило сонце, та й забули опустити. Така версія можлива, але малоймовірна: «флешмоб» занадто масовий.

Виявляється, деякі водії, як з’ясувалося, відчувають себе тільки з ними більш менш комфортно за кермом – будучи прикритими від очей сторонніх!

Таким чином можна констатувати виявлення нової шоферської фобії – боязні поглядів пасажирів автобусів і вантажівок. Але це пояснення, виявляється, не єдиним.

Частина любителів їздити «з козирками», судячи з усього, або вважають себе суперагентами якихось розвідок-контррозвідок, або намагаються наслідувати гангстерів, за якими ганяється поліція, або просто схиблені на конспірології. На їхню думку, за допомогою такого нехитрого прийому, як опущений козирок, можна приховати своє обличчя від розпізнавання поліцейськими камерами, якими обвішані вулиці багатьох міст. Щоб ніхто не знав, хто насправді їде за кермом моєї машини, ось!

Не виключено, до речі, що опущені козирки не в сонячну погоду є свого роду «маячком» для співробітників поліції: оскільки водій намагається приховати своє обличчя, слід поцікавитися ним детальніше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти