Renault покидає китайський ринок

З’явилася інформація про те, що французький бренд передасть 50% своїх акцій Dongfeng і закінчить продажі легкових автомобілів в КНР. Компанія Renault має намір зосередитися на розвитку електромобілів і моделей комерційного сегмента.

У 2019 дилерам французької компанії в Китаї вдалося реалізувати 179 600 нових автомобілів, що на 17% нижче за показника 2018 року. Дані показники відносяться до моделей, випуск яких здійснюється спільно з китайськими партнерами. Спільне підприємство Dongfeng Renault Automotive Company показало більш погані результати, оскільки продажі за аналогічний період впали на 69%.

В умовах поточної економічної ситуації французький автовиробник позбувається від непрофільних активів, щоб уникнути націоналізації. Після закриття спільного підприємства Dongfeng Renault Automotive Company, в Китаї залишається три спільних підприємства французької компанії: Renault Brilliance Jinbei Automotive, яке займається випуском малотоннажних комерційних машин і два СП, задіяних у створенні електрокарів: eGT New Energy Automotive і Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти