VW Polo і Golf можуть залишитися без «дизелів» через 5 років

Про можливість відмови від дизельних силових установок на компактних моделях в німецькому концерні Volkswagen замислюються давно. За останніми даними, версії Volkswagen Polo і Golf на «важкому» паливі зникнуть вже через п’ять років.

Приводом для занепокоєння Volkswagen стала жорсткість екологічних вимог, які фіксуються в багатьох розвинених країнах, які переживають за навколишнє середовище. Подальша модернізація наявних дизельних агрегатів вимагає значних інвестицій і підвищує вартість автомобіля.

Технічний директор VW Маттіас Рабе підкреслив, що для моделей на зразок Polo і Golf удосконалення «дизелів» буде економічно недоцільним. Проте для важких позашляховиків з великим аеродинамічним опором силові установки на солярці ще залишаються необхідними.

Екологічні норми Євро-7 планують зробити обов’язковими до 2025 року. На даний момент Volkswagen розвиває нову лінійку «дизелів» з двома нейтралізаторами оксидів азоту. За інформацією автовиробника, такі агрегати на 80% екологічніші звичайних моторів на «важкому» паливі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти