Китайці випустили доступного конкурента Tesla (фото)

Китайська компанія BYD представила новий електричний седан під назвою Han, який може стати відносно доступною альтернативою електрокарам Tesla. Очікується, що ціни на автомобіль будуть починатися від 25 тис. доларів.

Зовнішність BYD Han була створена під керівництвом Вольфганга Еггера, який раніше працював в Audi і Alfa Romeo. Машина побудована на легкому модульному шасі зі стійками McPherson спереду і багаторичажкою ззаду. Габаритна довжина автомобіля склала 4980 мм, ширина – 1910 мм, висота – 1495 мм, а розмір колісної бази сягає 2920 міліметрів.

Усього китайці запропонують три модифікації BYD Han. Початкова версія оснащена єдиним електромотором на передній осі, що видає 222 к.с. і 330 Н · м крутного моменту. Літій-залізо-фосфатний акумулятор на 65 кВт · год дозволяє проїхати близько 500 км без підзарядки.

Топова модифікація електрокара оснащена двома електричними агрегатами, які в сумі видають 494 «коней» і 680 ньютон-метрів. Такий автомобіль здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,9 с, а батареї на 77 кВт · год дозволяють проїхати до 550 кілометрів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти