На скільки кілометрів зменшують пробіг українці перед продажем авто

Частіше за все таким займаються перекупи автомобілів, але бувають випадки і серед звичайних власників авто.

Здавалося б визначити відмотали пробіг чи ні легко, але на автомобільному ринку такі махінації досить поширені. Таким чином «автобізнесмени» зменшують показники загального пробігу на одометрі, внаслідок чого автомобіль піднімається в ціні, адже стає трохи «молодшим».

Фахівці проекту “Перевірені авто” на AUTO.RIA допомогли розібратися в цій ситуації. Саме цей відділ відповідає за перевірку автомобілів в період купівлі-продажу авто. Загалом у 38,9% перевірка даних виявляла “скрутки”. І це йдеться лише про ті легковики, які проходили перевірку.

Існують продавці, які побили всі рекорди по скрутці пробігу, вони не зупинились на 20-ти чи 50-ти тисячах кілометрів, а пішли набагато далі.

Ось приклади деяких із них:

Зменшено на 541 тис. км – Mercedes-Benz Sprinter, 2010 р.в. (насправді тут “скрутка” ще більша, адже останні опорні дані фіксувались майже 7 років тому).
Зменшено на 603 тис. км – Renault Trafic, 2012 р.в. (майже 1 млн було ще 4 роки тому).
Зменшено на 665 тис. км – Hyundai Elantra, 2013 р.в. (за 10 місяців до перевірки було 743 тис. км).
Зменшено на 685 тис. км – Skoda Octavia, 2014 р.в. (майже 3 роки тому було 905 тис. км).
Зменшено на 854 тис. км – Toyota Camry, 2013 р.в. (було 1 млн 029 тис. км за 8 місяців до перевірки).

Як бачите, це зовсім не старі авто, а нові, які мають попит на авто ринку. Звичайно, що це рекордні скрутки, але ознаки втручання до показників пробігу, нехай і з меншим розмахом, мають майже 40% перевірених автомобілів.
Тому при покупці авто потрібно пам’ятати, що майже у половині випадків, показники одометру не відповідають дійсності. Як висновок, не слід довіряти тільки віртуальним помічникам по підбору авто, якщо є сумніви, краще звернутися до спеціалістів з підбору авто.

Джерело auto.ria.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти