Двигун Dodge Ram на 3000 к.с. вибухнув під час тестів

Під час випробувань 3000-сильного дизельного двигуна Cummins встановленого на пікап Dodge Ram на діностенді стався вибух. Цей момент потрапив на відео YouTube-каналу “It’s Loud Just Cause”. Двигун в буквальному сенсі злетів у повітря.

Замір потужності двигуна проходив в Огдені, що в штаті Юта. Навколо знаходилося багато людей, а в салоні автомобіля перебували двоє осіб.

На відео можно побачити, як бітурбований 3000-сильний дизель виходить на надто високі обороти і несподівано вибухає, розносячи всю фронтальну частину машини на шматки. Технічний персонал оперативно та швидко погасив полум’я.

Ймовірно, вибух стався через так званий «рознос» двигуна. Це явище найчастіше зустрічається на дизелях і характеризується мимовільним збільшенням оборотів агрегату, що перевищує норму.

Причини «розносу» можуть бути різними: попадання масла в камеру згоряння, вихід з ладу форсунок або поломка ТНВД. Через це обороти двигуна починають різко зростати, а з вихлопної труби йде густий дим. Зупинити рознос складно: він починається різко і майже не дає часу на прийняття зворотних заходів.

Як зазначається ЗМІ, водій і пасажир відбулися подряпинами і легкими опіками. Також стверджується, що нинішній інцидент для пікапа Master Shredder II був не першим.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти