З’явилося відео на якому Tesla Model 3 провалила іспит на автоматичне гальмування

У Китаї було проведено випробування Tesla Model 3 для публічної демонстрації високого рівня безпеки та надійності американських електрокарів, випущених місцевим заводом.

Автономні системи екстреного гальмування сьогодні стали звичним явищем для автомобільної промисловості і, теоретично, є потенційними рятівниками життя. Однак на практиці вони не завжди працюють, як задумано.

Протягом кількох останніх років були проведені різні випробування систем екстреного автоматичного гальмування і транспортні засоби різних марок зазнали невдач. Тепер до списку можна додати і “Теслу”.

Під час недавньої демонстрації в Китаї, електрокар Tesla Model 3 збила манекен пішохода. Білий електричний седан не помітив манекена і врізався прямо в нього. В іншому відео показано червону Model 3, яка переїжджає манекен, що “йшов” пішохідним переходом.

Перегляд другого відео з низькою роздільною здатністю при повторному відтворенні вказує на те, що електрокар насправді розпізнав об’єкт перед собою, про що свідчить червона область, показана на центральному екрані. Однак, коли машина помітила манекен, було вже пізно. Якби це була справжня людина, результат міг бути смертельним.

Під час аналогічного ряду випробувань у США, проведених минулого року, було виявлено, що “всі протестовані машини не змогли суттєво зменшити швидкість удару”, під час руху на швидкості у 48 км/год. У той же час, у звіті також сказано, що “в середньому всі оцінені системи виявлення пішоходів зазнавали значних проблем і намагалися послідовно пом’якшувати або попереджати зіткнення з пішохідними цілями”.

Читайте також: Ілон Маск розповів, коли чекати дешеву Tesla

Джерело 24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти