У сараї знайшли колекційний спорткар Holden 1985 року в гарному стані

В австралійському місті Сідней у сараї знайшли рідкісний спорткар Holden Commodore VK Group A 1985 року випуску. Він має колекційну цінність: всього було випущено 500 таких автомобілів, цей автомобіль – 357-й в серії і продавець планує виручити за нього близько 200 тисяч австралійських доларів (141 тисяча доларів США). Оголошення на фейсбуці розмістив місцевий автосалон Muscle Car Sales.

Перший власник проїхав на ньому 18 тисяч кілометрів і поставив Holden в сарай свого знайомого, поки проходив процедуру розлучення. Але незабаром господар вирішив продати автомобіль власнику сараю з однією умовою: реєструвати машину на себе покупець не буде.

Читайте також: За розмову по телефону за кермом можуть позбавити прав

Другий власник збільшив пробіг Commodore до 44 666 кілометрів. У 1998 році він замкнув колекційний седан в сараї: витрати на страховку виявилися занадто високими. Останні 22 роки Commodore простояв без руху, хоча господар продовжував доглядати за його двигуном.

На автомобілі встановлені колісні диски Momo, але збереглися і оригінальні колеса Aero. У комплекті з машиною йде вся документація, включаючи бортові журнали та квитанції про покупку.

Holden Commodore VK Group A випустили для омологації в однойменних гонках. Він оснащувався 4,9-літровим V8 потужністю 263 кінські сили, які передавалися на задню вісь через чотири-або пятиступінчасту «механіку». Кожна з 500 машин була пофарбована в яскраво-синій колір, за що отримала прізвисько Blue Meanie.

У перші 24 години після розміщення оголошення потенційні покупці були готові заплатити за машину від 180 до 190 тисяч австралійських доларів. У Muscle Car Sales вважають, що ціна може піднятися до 200 тисяч доларів.

Читайте також: Названі 10 нових авто, які найбільше втрачають у вартості за перші три роки

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти