Порвані сидіння від Chevrolet Corvette продають за 90 тисяч доларів

На онлайн-аукціоні «eBay» виставлений незвичайний лот – 68-річні крісла, які колись були встановлені в прототипі самого 1-го Chevrolet Corvette.

Історія самої машини теж досить цікава. Прототип самого першого Chevrolet Corvette, в моторному відсіку якого розташовувалася 3,9-літрова рядна “шістка”, цілий рік возили по виставках.

Через рік автомобіль списали в утиль. Після цього вирішили наостанок провести тест на вогнестійкість. При цьому виставлені на продаж крісла в той момент були встановлені в салоні машини.

Цим сидінням вже 68 років, їх ще в 1952-му встановили на один з 5 прототипів самого 1-го Corvette. Правда, стан у лота більш ніж плачевний – за стільки років крісла розсохлись, оббивка в багатьох місцях протерта і порвана, а спинки відвалилися від нижньої частини.

Незважаючи на вік і стан сидінь, їх оцінили в 90 тис. доларів (приблизно 2,5 млн ​​гривень). При цьому в серпні 2020 го на продаж було виставлено 51-річний Corvette в ідеальному стані всього за 40 тис. доларів, так що шансів продати старі крісла в 2 рази дорожче у продавця не так вже й багато.

Читайте також: В Україні засвітився суперпотужний Mercedes за півмільйона доларів: розганяється до 380 км/год

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти