Джеремі Кларксон назвав кращі автомобілі 2020 року

Журналіст і ведучий шоу The Grand Tour Джеремі Кларксон вибрав кращі автомобілі 2020 року в рамках національної британської премії News UK Motor Awards. Як і раніше, Кларксон назвав переможців в двох категоріях: кращий суперкар і кращий «народний» автомобіль.

На думку Джеремі Кларксона, звання кращого суперкара, а точніше, спорткара року заслуговує Eagle Lightweight GT – репліка гоночного Jaguar E-Type, побудована на агрегатах моделі першої серії. Ретрокупе з алюмінієвим кузовом ручної роботи лише небагато чим відзначиться від оригіналу, але помітно його могутніше: у новинки під капотом встановлений рядний шестициліндровий двигун об’ємом 4,7 літра, що розвиває 385 к.с. потужності і 508 Нм крутного моменту, в той час як на Lightweight E-Type стояв двигун 3.8 на 300 к.с.

Кращим “народним” автомобілем Кларксон назвав хот-хетч MINI John Cooper Works GP, тираж якого складе всього три тисячі примірників. JCW GP оснащений 306-сильною «турбочетвіркою» M Performance від кросовера BMW X2 M35i і здатний розганятися до 100 км/год за 5,2 секунди. Від звичайних MINI JCW версія з приставкою GP також відрізняється двомісним салоном з балкою замість заднього дивана.

Читайте також: Названі 20 автомобілів, смертельно небезпечних для водіїв в ДТП

Джерело avtomir.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти