Автомобілі Tesla стежать за водіями за допомогою «вимкненої» камери

Видання CarAdvice після детального вивчення салонної камери Tesla прийшло до цікавих висновків. На думку журналістів, камера в салоні – елемент невипадковий, а радше спроба виробника убезпечити себе. Наприклад, в разі ДТП компанія зможе використовувати відзнятий матеріал як доказ невинуватості або для відмови у виплаті страховки.

Причиною хвилі обговорень застосування салонної камери став один з користувачів Twitter – GreenTheOnly. Він відомий тим, що регулярно вивчає і розбирає технології Tesla. В одному з останніх твітів він перерахував фактори, які відстежує салонна камера. До них відносяться напрям погляду водія і рівень освітлення салону за секунду до ДТП. Крім того, вона також стежить за тим, наскільки водій залучений в процес управління ТЗ і чи носить він сонцезахисні окуляри.

У Tesla збір цієї інформації всіляко заперечують. Виробник електрокарів запевняє, що камера в салоні вимкнена. Її планують активувати тільки в той момент, коли електрокари оснастять автопілотом наступного рівня. У компанії вважають, що салонна камера потрібна, щоб уникнути «випадків вандалізму в роботаксі в майбутньому». Припущення на рахунок шпигунства за водіями Tesla прокоментував глава компанії Ілон Маск. У відповідь на звинувачення, він сказав, що у електрокарів і без того «прозорі вікна» і водія і так видно за кермом.

Незважаючи на всі ці коментарі, варто відзначити, що останнє оновлення дозволяє самостійно включати салонну камеру, робити записи і навіть ділитися ними. Правда, ділитися можна тільки з автовиробником.

Читайте також: У абсолютно нової Tesla зірвало дах під час руху: відео

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти