У Європі готові видавати гроші на покупку вживаних електрокарів

Не повну вартість, але уряд готовий оплатити покупку електромобіля. Причому цього разу субсидія поширюється на вживані автомобілі.

Навіть в Україні діє нульовий акциз на електромобілі, що допомагає таким транспортним засобам впевненіше набирати популярність.

У Європі ці програми популярніші. Наприклад, у Франції вирішили на державному рівні допомагати в покупці не тільки нових електромобілів, але і старих.

З 1 січня 2021 року уряд почне субсидувати покупку вживаних електрокарів. Виплата становитиме 1000 євро. Для порівняння, у випадку з новим електромобілем держава оплачує 7000 євро, але з 1 січня цю цифру знизять до 6000.

Звичайно, 1000 євро – набагато менше. Але ж подібних програм для придбання вживаних автомобілів не існує зовсім. А у Франції тепер буде. Ці заходи в першу чергу пов’язані з бажанням «розворушити» авторинок на тлі економічного спаду.

Не секрет, що продажі нових і старих машин тісно пов’язані і, як правило, демонструють схожу динаміку. Чим швидше автомобілісти звернуть увагу на нові моделі, тим раніше позбудуться старих. А в покупці таких на вторинному ринку допоможе субсидія, що безсумнівно пожвавить попит.

Читайте також: У Нідерландах зробили електрокар зі сміття

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти