Перший болгарський суперкар стане найпотужнішим автомобілем в світі

Болгарська фірма Alieno шокувала божевільним проектом електричного суперкара Arcanum. І не просто представили рендери, а пообіцяли через 18-30 місяців збудувати партію серійних авто.

В обіцянку болгарських інженерів не особливо віриться, адже Alieno Arcanum – ну дуже неймовірний. Почнемо з того, що вже базова версія розвиває 2610 к. с.

Також запропонують варіанти на 3481, 4351 і 5221 к. с. Причому, в останньому випадку встановлять аж 24 електричні двигуни – по 6 на кожне колесо! Піковий крутний момент складе 8880 Нм.

Тобто, Alieno Arcanum виявився навіть крутіше арабського Devel Sixteen, який претендував на звання найпотужнішого авто в світі. Заявлена ​​максималка болгарського суперкара – більш 488 км/год вже в базовому варіанті.

Мало того, розробники обіцяють рекордний запас ходу 1020 км в топовій версії з батареєю ємністю 180 кВт ∙ год. А ще заявляють, що електрокар зможе підтримувати зарядку потужністю 2700 кВт – вона займе всього 4 хвилини. Правда, таких потужних станцій поки не існує.

Карбоновий суперкар ну дуже нагадує Lamborghini Veneno. У нього повнокероване шасі і активна підвіска. Салон дивує великою кількістю дисплеїв – є навіть екран на кермі.

Читайте також: У мережі показали “шалений” ЗАЗ – “корч” заточений під дрифт

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти