Названі марки автомобілів, які частіше за інших потрапляють у великі ДТП

Фахівці страхової компанії «Альфа Страхування» вивчили статистику збитків за 2020 рік і назвали автомобільні марки, власники яких приносять компанії найбільші збитки.

Результати дослідження показали, що частіше за інших в серйозні ДТП з тотальним збитком потрапляють водії автомобілів марок Mercedes-Benz, Porsche і Infiniti. На преміальні машини доводиться максимальна частка аварій, в результаті яких автомобіль не підлягає відновленню, і власнику виплачується його повна страхова вартість.

З усіх застрахованих в компанії автомобілів марки Porsche в 2020 році в такі ДТП потрапили 0,75%. Серед автомобілів Infiniti показник склав 0,58%, у Mercedes-Benz – 0,55%. Високі частки ДТП з тотальним збитком також у марок Jeep (0,51%), BMW (0,50%) і Audi (0,49%).

Крім того, до першої десятки також потрапили кілька масових брендів – Renault з показником 0,54%, Kia (0,50%), Suzuki (0,48%). Як відзначають страховики, водії автомобілів цих десяти марок часто поводяться на дорогах агресивніше інших. Це виражається в перевищенні швидкісного режиму і в різних інших порушеннях ПДР і, як наслідок, такі водії частіше за інших потрапляють в ДТП з серйозними збитками.

Читайте також: Названо найдешевші авто, які витрачають мало палива і рідко ламаються

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти