Викрадений 28 років тому автомобіль на прізвисько Sexy Lexy повернувся до власниці

Поліція повернула австралійці Керол Річардс її рожевий Holden Torana на прізвисько Sexy Lexy, який був викрадений ще в далекому 1992 році.

Згідно з даними порталу News.com.au, виявити викрадений автомобіль вдалося завдяки помилці злочинців і ретельній роботі правоохоронців. Примітно, що власниці Holden Torana на прізвисько Sexy Lexy зараз вже виповнилося 74 роки.

Даний автомобіль Керол придбала в 1973 році і, мабуть через екстравагантний колір купе, отримало назву Sexy Lexy. Torana використовувався щодня в якості основного автомобіля, також автоледі не відмовляла собі в задоволенні взяти участь у вуличних гонках. На жаль, в 1992 році автомобіль був викрадений прямо від дому Річардс.

На слід викраденого Sexy Lexy правоохоронним органам вдалося напасти лише в 2016 році. Транспортний підрозділ поліцейського департаменту штату Вікторія «накрило» цілий злочинний синдикат, який допрацьовував викрадені автомобілі, видаючи їх за більш рідкісні модифікації, а також змінював ідентифікаційні номери і створював підроблені документи. Виявилося, що рожеве купе виявилося в руках цих зловмисників.

Змінивши кілька власників, автомобіль потрапив в руки колекціонера автомобілів марки Holden, який і запідозрив підступ. Деякі помилки були виявлені після того, як новий власник звернувся в страхову компанію.

Поліції вдалося знайти одного з причетних до викрадення купе. Зловмисником виявився 50-річний чоловік, який був засуджений до двох років тюремного ув’язнення і виплати компенсацій на суму 560 000 місцевих доларів (майже 11,7 мільйонів гривень). Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, на судові засідання у справі Sexy Lexy Керол Річардс приходила тільки в рожевому одязі на знак поваги до свого автомобіля.

Фахівці заявляють, що на даний момент подібний Holden Torana коштує близько 90 тис. доларів (близько 2,5 млн гривень). Керол Річардс заявила, що тепер розлучиться з машиною «тільки через мій труп».

Читайте також: В Україні засвітився Volkswagen Passat з дуже дивним причепом

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти